EL 8 DE MARÇ D’ACOFEM-13

Des de ACOFEM-13 s´han preparat durant tota la setmana, una sèrie d´accions i activitats encaminades al pròxim 8 de març, amb motiu del Día Internacional de les Dones.

S´han visualitzat i comentat els documentals “¿Qué coño está pasando?”, “Historia del feminismo en 10 minutos” i “Ni malas ni vuestras”, arribant a la conclusió de que encara existeixen moltes situacions masclistes per les que és important lluitar, amb la fi d´erradicar aquests comportaments d’injustícia cap a les dones. Alguns exemples són la violència de gènere, la prostitució, la pornografia, la publicitat, l´ús del llenguatge sexista, la vida laboral, la maternitat…

Hem dissenyat varies pancartes amb els missatges: “La revolució serà feminista, ni una menys”, i “El meu futur serà el que tu lluites avui”, que s´han instal·lat a l´exterior, acompanyades amb una llum morada que il·lumina els noms dels centres. A més, s´han col·locat mocadors morats en les reixes dels centres per a donar més visibilitat a aquestes accions. Els mocadors duen escrits noms de dones que commemoren a  les víctimes de qualsevol tipus de discriminació masclista.

Finalment, les persones usuàries dels tres recursos, ens hem unit per a fer una reivindicació:

  • Perquè les dones seguim sent desiguals en alguns càrrecs laborals.
  • Perquè seguim tenint menor sou per fer la mateixa feina.
  • Perquè seguim invertint més temps cuidant als fills o als majors.
  • Perquè seguim dedicant-mos més a les tasques domèstiques
  • Perquè se´ns segueix assassinant
  • I per no perdre els drets aconseguits.

ACOFEM- 13 considera que aquest és el camí per a donar suport a les dones, i aquesta lluita ha de continuar diariament.